Prijava na e-novice
ODPRTO! Trgovina Pri levčku v BTC, Hala A zopet z vami. Vabljeni od 9h do 20h.

Spletna trgovina za slikarski, likovni in ustvarjalni material.

Pišite nam na
levcek@lacaraplus.si
ali pokličite na
01 585 16 19

GREMO V ŠOLO – potrebščine za prvo triado

Šola je resna stvar, zdi se da je vstop v september vsako leto kot bi šli vanjo prvič, celo za starše, ki so tihi spremljevalci iz ozadja. A tako, kot šola živčke kravžlja šolarjem, jih lahko tudi staršem, pa čeprav so le (najbolj pomembna in nujna) podpora.

A ni potrebe za to, vsaj pri potrebščinah ne. Kaj moramo svojim šolarjem za naslednje šolsko leto priskrbeti v prvi triadi osnovne šole? Čakajo vas sicer bolj ali manj individualni seznami, ki jih predpiše posamezna šola, a da bo vsaj priprava lažja, lahko pomaga Levček.

Seznam ni ne pretirano dolg in še manj vsebinsko strašen – saj veste, škarje, lepila in barvice,  osnovni predmeti, ki lahko šolski vsakdan zanimivo obarvajo. Poglejte na Levčkov spodnji univerzalni spisek, prilagojen najmlajšim. Čaka vas le še, da vzamete pot pod noge in se sprehodite do naše trgovine. Ali so vam morda ljubše spletne police?

Na kratko, seznam obsega: BARVICE, FLOMASTRE, SVINČNIKE, RADIRKE, ŠILČKE, ZVEZKE, NALIVNIKE (ter pripadajoče bombice), LEPILO, ŠKARJE IN RAVNILO. Podrobnosti spodaj ...

  1. BARVICE

Seveda, tudi brez njih v šoli ne gre. Barvanje z barvicami je del pridobivanja veščin fine motorike in ustvarjalnosti že od najnežnejših let.  V šoli postane čas za tanjše barvice. Pri nas lahko izbirate med različnimi znamkami in oblikami barvic, v pakiranjih po 12, 24, 36, 48, 144 in še več kosov.  Prav vse so odporne proti lomljenju in nudijo ure in ure zabave v šoli in doma.

Blagovna znamka Carioca ponuja okolju prijaznejše barvice z imenom Tita, katerih ogrodje ni izdelano iz lesa ampak sintetičnih smol in so na voljo v trikotni ali heksagonalni obliki, medtem ko so Coloured pencils z ogrodjem iz pravega lesa, prav tako v trikotni in šestkotni obliki.

Faber Castell se ponaša s svojim že skorajda legendarnim Grip oprijemom, značilnimi pikicam in trikotno obliko, ki poskrbi za udobje pri barvanju, o živahni barvni sledi pa ne gre izgubljati besed.

Tudi Giotta ni potrebno posebej predstavljati, saj je s svojimi Elios in Stilnovo barvicami že leta del Levčkove ponudbe. V družino barvic smo nedolgo nazaj povabili še Colorino in Maped.

2. FLOMASTRI

so danes precej drugačni kot pred leti. S fiksnimi konicami, ki se ne vdirajo, barvami, ki se s površin z lahkoto izperejo. Tudi tu izbire ne manjka, Faber Castell, Giotto, Colorino ter navsezadnje Carioca, ki je, kar se flomastrov tiče z razlogom njihova proizvajalka z veliko začetnico. Združuje vse vrhnje lastnosti z veliko izbiro konico in barvami na osnovi živilskih barvil.

3. Tudi NAVADNI SVINČNIK sodi v vsak življenjska obdobja in prvi razredi osnovnih šol niso izjema. Običajni HB svinčnik trikotne ali šestkotne oblike, z radirko ali brez, ne sme manjkati v nobeni peresnici. Za Wopex svinčnik ste že slišali?

4. Kjer je svinčnik, morajo biti tudi RADIRKE in ŠILČKI. Imamo klasične radirke vseh oblik in barv, velikosti in takšne, ki skorajda ne puščajo ostankov. Šilčki pa so lahko enojni, dvojni ali s praktičnim kontejnerjem.

5. ZVEZKI. Seveda je prvi sinonim za šolo običajno zvezek in tudi te dobite pri Levčku.

6. Učenje črk, tiskanih in pisanih spremlja učenje pisanja in z njim lepopisa. Pri tem pa je predpogoj tudi dober NALIVNIK. Bruennen, Maped, Faber Castell Grip in Scribolino izpolnjujejo zahteve po dobrem in trajnem nalivniku. In ne pozabite na BOMBICE za njihovo polnjenje. Če pride do napake, imamo tudi BRISALCE, ki hitro pomagajo tudi pri teh nevšečnosti.

7. Obvezni del seznama je tudi LEPILO. To je lahko v stiku, na mrežico, ali pa gre za navadno belo lepilo. Hitro zalepijo, so enostavna za uporabo in brez neprijetnega vonja. No, nekateri prisegajo tudi na lepila v gelu. Odviješ, zalepiš, zapreš!

8. ŠKARJE, kratke, okretne in z zaobljeno konico za preprečevanje poškodb. V različnih barvah in iz nerjavečega jekla.

9. RAVNILO NOMA. Klasično ravnilo Noma iz prozorne plastike. V dolžini 30 cm – Noma 5 ali 20 cm – Noma 1.

Zakaj je dobro kupovati PRI LEVČKU

Kontakt

PRI LEVČKU" trgovina BTC
01 585 16 19

"PRI LEVČKU" veleprodaja
prodaja@lacaraplus.si

"PRI LEVČKU" spletna trgovina
041 973 694
levcek@lacaraplus.si

© 2014 - 2020 PriLevcku.si. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne trgovine Degriz