Prijava na e-novice
ODPRTO! Trgovina Pri levčku v BTC, Hala A zopet z vami. Vabljeni od 9h do 20h.

Spletna trgovina za slikarski, likovni in ustvarjalni material.

Pišite nam na
levcek@lacaraplus.si
ali pokličite na
01 585 16 19

FLOMASTRI


Vir: Carioca Instagram

V članku o barvicah smo se lotili risanja - a rišemo lahko tudi s flomastri. Slednji tako kot barvice omogočajo risanje in barvanje.  

V čem je posebnost flomastrov?

Flomaster nima mine kot barvica, temveč vložek z barvilom. Ne glede na to, kako močno z njimi pritiskamo ob podlago, je črta vedno enake debeline in enako intenzivne barve, zato lahko s flomastri pestrost podobe ustvarjamo le z različnimi debelinami konic – tako moramo, ko rišemo s flomastrom, uporabiti vsaj dva flomastra različnih debelin.

Pravzaprav pa so flomastri, resnici na ljubo, danes precej drugačni kot pred leti. S fiksnimi konicami, ki se ne vdirajo, barvami, ki se s površin z lahkoto izperejo. Tudi tu izbire ne manjka, Faber CastellGiottoColorino ter navsezadnje Carioca, ki z leti za flomastre postala sinonim. Združuje vse vrhnje lastnosti z veliko izbiro konic in barvami na osnovi živilskih barvil.

Carioca ponuja flomastre Birello - gre za flomaster s konico dveh debelin - 4,7 mm in 2,6 mm, Jumbo in Bravo so klasični debeli flomastri s konico 6 mm, Joy in Doodles pa so klasični tanki flomastri.

Flomastri intenzivnih barv so tudi flomastri Giotto in sicer debeli Maxi ali tanki Turbo Color. Faber Castell ima v svoji ponudbi pretežno tanke flomastre v pakiranjih različnih velikosti ali pa flomastre Connect, ki jih lahko med seboj povezujete z zatikanjem za pokrovčke, kar ponuja novo možnost igre in je seveda tudi zelo priročno pri njihovem pospravljanju.

Dandanašnji velja omeniti tudi ustvarjalne hibride flomastrov, ki ravno tako nudijo obilo zabave. Sila priljubljeni so v zadnjih letih Brush Pens - flomastri s konico čopiča, ki združujejo enakomeren tok barvila, ki je značilen za flomastre ter mehka in gibljiva konica, ki glede na pritisk oblikuje različne debeline, s čimer mogoča izdelavo stilnih napisov. Takšne flomastre najdete v različnih miksih proizvajalca Folia ali pod imenom Superbrush znamke Carioca.

Poleg tega niso le barvice, tiste, ki jih lahko uporabite v tehniki akvarela, po novem lahko to počnete tudi s flomastri - ki jih najdete tu. Pa obilo zabave!

In še to - zgodba o flomastrih se tukaj šele dobro začne, kajti povedali smo le nekaj o osnovnih flomastrih. Na voljo so namreč še flomastri za tekstil, križanci med gvašem in akvarelom, umetniški brush peni, tuši v flomastru, s katerimi lezemo po umetniški lestvici navzgor. Kako visoko si želite? O tem naslednjič.

Zakaj je dobro kupovati PRI LEVČKU

Kontakt

PRI LEVČKU" trgovina BTC
01 585 16 19

"PRI LEVČKU" veleprodaja
prodaja@lacaraplus.si

"PRI LEVČKU" spletna trgovina
041 973 694
levcek@lacaraplus.si

© 2014 - 2020 PriLevcku.si. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne trgovine Degriz