Prijava na e-novice
ODPRTO! Trgovina Pri levčku v BTC, Hala A zopet z vami. Vabljeni od 9h do 20h.

Spletna trgovina za slikarski, likovni in ustvarjalni material.

Pišite nam na
levcek@lacaraplus.si
ali pokličite na
01 585 16 19

SEZNAM LIKOVNIH POTREBŠČIN ZA OSNOVNO ŠOLO

Področje zase pri nakupu šolskih potrebščin predstavljajo tiste, namenjene uporabi pri likovnem pouku. Spodnji seznam vam bo v pomoč, če si jih boste morali priskrbeti sami, natančnejši seznam ali morebitne spremembe pa določi šola.

 1. KOLAŽ PAPIR
 2. RISALNI BLOK
 3. VOŠČENKE
 4. VODENKE
 5. TEMPERA
 6. BARVICE
 7. PLASTELIN
 8. MODELIRNA MASA
 9. LEPILO
 10. ŠKARJE
 11. ČOPIČI RAZLIČNIH VELIKOSTI
 12. RISALNO OGLJE
 13. PRIBOR ZA GRAFIKO
 14. LINOLEJ
 15. GRAFIČNI NOŽKI
 16. TRD PLASTIČNI LONČEK
 17. PALETA

1. Barvni papir, s katerim se začnejo prva likovna ustvarjanja, vetrnice, trganke, ... poznamo ga vsi - KOLAŽ PAPIR. Na voljo v različicah A4 ali A3 velikosti ter obojestranski različici.

2. RISALNI BLOK vsebuje klasične hrapave risalne liste velikosti A3.

3. VOŠČENKE so mehek, iz voska izdelan risarski material, pri katerem z močnejšim ali blažjim pritiskom vplivamo na intenzivnost črte. Pri nas jih najdete celo četo v različnih pakiranjih in oblikah, med katerimi zagotovo ne bo težko najti pravih.

4. Kvalitetne VODENE BARVE-VODENKE so poleg temper osnova šolskih slikarskih pričetkov. Odlikujejo jih intenzivne barve ter priloženimi čopiči.

5. V praktičnih pakiranjih in šolskih izvedbah je na voljo tudi ŠOLSKA TEMPERA V TUBAH. Omogočajo učenje slikanja in mešanja barv med seboj. Na voljo so vam tudi v večjih pakiranjih po 42 ml v škatli ali v posameznih tubah.

6. Barvanje z BARVICAMI je del pridobivanja veščin fine motorike in ustvarjalnosti že od najnežnejših let.  V šoli postane čas za tanjše barvice. Blagovna znamka Carioca ponuja okolju prijaznejše barvice z imenom Tita, katerih ogrodje ni izdelano iz lesa ampak sintetičnih smol in so na voljo v trikotni ali heksagonalni obliki, medtem ko so Coloured pencils z ogrodjem iz pravega lesa, prav tako v trikotni in šestkotni obliki. Faber Castell se ponaša s svojim že skorajda legendarnim Grip oprijemom, značilnimi pikicam in trikotno obliko, ki poskrbi za udobje pri barvanju, o živahni barvni sledi pa ne gre izgubljati besed. Še bolj spretni lahko posežejo po akvarelnih barvicah, saj so zaradi svoje mehkosti odlične za barvanje, a z dodano vrednostjo, saj se ob stiku z vodo razlijejo z akvarelno sliko. Za vse, ki radi barvajo in to želijo početi s kvaliteto in stilom, velja omeniti še barvice Polycolor, ki so izjemno intenzivno pigmentirane in jih odlikuje odlična svetlobna odpornost.

7. in 8. Modelirne mase so odličen terapevtski in učni pripomoček, pa če govorimo o PLASTELINU ali MODELIRNIH MASAH, ki se sušijo na zraku ali klasični GLINI kot povsem naravnemu materialu za kiparjenje.  

9. Obvezni del seznama je tudi LEPILO. To je lahko v stiku, ali pa univerzalno belo lepilo v manjši ali večji različici. Skorajda vedno pride prav tudi univerzalno lepilo, obstajajo pa takšna, ki v eni tubi skrivajo skoraj vse adute in zalepijo (skoraj) vse, saj so prilagojena kar najširši paleti površin za lepljenje. Eno od njih je tole v gelu, ali pa tole za mozaik.

10. Tudi brez škarij bi težko shajali. Malo daljše ali krajše, vse bodo izpolnile svojo dolžnost. Seveda pa tale praktični set vsebuje skoraj vse velikosti, kot bi jih morda utegnil potrebovati.

11. DOBER ČOPIČ je osnova vsakega slikarskega podviga, saj v levjem deležu prispeva k slikarskem (ne)uspehu. Še vedno namreč velikokrat podcenjujemo njegovo vlogo. Ne glede na to, koliko velikosti potrebujete, izbirate lahko med okroglimi ali ploščatimi šolskimi čopiči Discovery, ki so idealni za učenje in čopiči Galaxy - okrogli ali ploščati, ki pa že predstavljajo kvalitetni arzenal tistih, ki slikanje jemljejo resno.

12. OGLJE je s svojo grobo teksturo in črno barvo tehnika, katere sled je na papirju najmanj obstojna a je predstavlja eno najstarejših risal nasploh. Posebno je zato, ker omogoča dramatično risanje, od zelo svetlo do intenzivno črne. V šoli je največkrat uporabljeno v klasični obliki - paličici, na voljo vam je v pakiranju različnih debelin ali debelinah 5-6 mm, 6-8 mm, 13-15 mm ali 22-24 mm, ali pa morda v svinčniku, s katerim je delo čistejše. Končane risbe je potrebno koncu risanja zaščititi z utrjevalcem za oglje, pastele in svinčnike.

13. in 14. in 15. Tudi KOMPLET ZA LINOREZ sodi v program šole. Lahko pa si priskrbite komplet različnih nožkov z držalom, 6 nožkov z integriranimi držali ali posamezne nožke. Potem potrebujete le še linolej ali mehkejši adigraf v katero zarežete podobo.

16. TRD PLASTIČNI LONČEK za umivanje in odlaganje čopičev v odlični zložljivi različici, ki zavzame še manj prostora.

17. In navsezadnje še pripomoček, ki omogoča pregledno mešanje in uporabo barv - PALETA v gladki prozorni ali beli različici ali z vdolbinicami. Katera vam je ljubša?

Zakaj je dobro kupovati PRI LEVČKU

Kontakt

PRI LEVČKU" trgovina BTC
01 585 16 19

"PRI LEVČKU" veleprodaja
prodaja@lacaraplus.si

"PRI LEVČKU" spletna trgovina
041 973 694
levcek@lacaraplus.si

© 2014 - 2020 PriLevcku.si. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne trgovine Degriz