Prijava na e-novice
ODPRTO! Trgovina Pri levčku v BTC, Hala A zopet z vami. Vabljeni od 9h do 20h.

Spletna trgovina za slikarski, likovni in ustvarjalni material.

Pišite nam na
levcek@lacaraplus.si
ali pokličite na
01 585 16 19

BARVICE


Vir: Carioca Instagram

Te vrstice so posvečene risarskim pripomočkom, ki nas spremljajo od malih nog – barvicam. Njihova ponudba se je v nekaj letih v Levčku tako pestro izpopolnila, da jim besedo ali dve namenjamo več kot upravičeno. Ker sta njihov namen in vloga različna, ker niso vse barvice namenjene vsem in prav tako ne vsem starostnim skupinam, lahko te informacije služijo kot koristen smerokaz, ko bo med njimi potrebno izbrati točno takšne, kot jih potrebujemo.

Risanje (tu imamo v mislih risanje z barvicami) je osnova likovnega izražanja in je podlaga za vse nadaljnje likovne tehnike. Risanje pomeni uporabljanje s točko in črto v različnih smereh, oblikah in velikostih.

Barvice omogočajo tako risanje kot barvanje, z njimi lahko ubijemo dve muhi na en mah.  So sila enostavne za uporabo, zato so tudi otrokom najbolj poznan material za risanje. Z njo lahko rišemo, a moramo pri tem uporabljati omejeno število barv, sicer govorimo že barvanju.

Pri Levčku lahko izbirate med tankimi ali debelimi, klasičnimi šestkotnimi ali trikotnimi, mavričnimi, akvarelnimi ali vse v enem, izdelanih z ogrodjem iz lesa ali smole, večjih ali manjših pakiranjih.


Vir: Staedtler

Pa pojdimo lepo po vrsti, ne mečimo vse v isti koš. Začnimo z debelimi – te so primerne za najmanjše roke, ki se oprijema, tako kot slikanja, še učijo.

Izbirate lahko med proizvajalci Giotto, Carioca Coloured Pencils – te so klasične, z ogrodjem iz lakiranega lesa. Lahko izbirate tudi med maksi barvicami, ki so okolju prijaznejše, saj je njihovo ogrodje izdelano iz sintetičnih smol - to so barvice Carioca Tita.

Poglavje zase je Faber Castell, ki je dobro poznan po svojem Grip oprijemu, značilnimi pikicam in trikotno obliko, ki poskrbi za udobje pri barvanju, o živahni barvni sledi pa ne gre izgubljati besed.

Tudi debele barvice proizvajalca Maped potrjujejo to, kar velja omeniti za vse barvice naše ponudbe - odlikujejo jih intenzivni barvni odtenki, odporne pa so tudi proti lomljenju.

Debele barvice, ki si zaslužijo posebno omembo so Magične barvice (brez šale). Gre za debele trikotne barvice, katerih mina je mavrično pomešana iz treh barv, tako da barvanje z njo v vsaki potezi spušča drugačen barvni odtenek. Kratke, debele barvice, primerne za otroške roke so tudi Noris Junior 3v1, ki je še voščenka in akvarelna barvica v enem.

Zdaj smo pri klasičnih tankih barvicah. Tudi te so lahko klasične lesene ali pa so izdelane brez lesa, šestkotne ali trikotne. Klasične lesene znamk Giotto, Carioca, Maped ter Faber Castellove Grip v setih ali posamično (te se ob stiku z vodo celo razlijejo, zato so poleg vsega še akvarelne). Vsem dobro poznane barvice naše mladosti so barvice Jolly, ki so prav tako posebej odporne proti udarcem.

Barvice, izdelane brez lesne mase pa so Cariocina Tita (tudi trikotne) in Giotto Elios.

Morda še korak dlje so kvalitetne barvice, ki jih lahko uporabite tudi za tehniko akvarela. Same po sebi omogočajo gladko barvanje, le da se njihovi pigmenti ob stiku z vodo stopijo in tako omogočajo povsem nove dimenzije ustvarjanja. Takšne so Acquarell barvice Carioca ali pa barvice Mondeluz proizvajalca Koh-I-Noor.

V nadaljevanju bi lahko govorili še o barvicah studijske in umetniške kvalitete, ki jih odlikujejo posebni pigmenti - ti so posebej odporni na svetlobo, zato si te barvice zaslužijo prav poseben opis - o tem pa v nadaljevanju na drugem mestu - ob drugem času.

Še en pripomoček je, ki barvice v otroških letih odlično dopolnjuje in je z njimi osnova za učenje risanja. To so flomastri. Več o njih lahko izveš v vrsticah, posvečenim prav njim.

Zakaj je dobro kupovati PRI LEVČKU

Kontakt

PRI LEVČKU" trgovina BTC
01 585 16 19

"PRI LEVČKU" veleprodaja
prodaja@lacaraplus.si

"PRI LEVČKU" spletna trgovina
041 973 694
levcek@lacaraplus.si

© 2014 - 2020 PriLevcku.si. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne trgovine Degriz