Prejmite 10% popust
Trgovina v Ljubljani in Mariboru: odprto od ponedeljka do sobote od 9h do 20h. Spletna naročila oddana do 12h, obdelamo še isti dan.

Hobby & Art trgovina Pri levčku: slikarski, likovni, ustvarjalni material in pripomočki za izdelavo nakita.

Pišite nam na
levcek@lacaraplus.si
ali pokličite na
041 973 694

Zaloga: Na zalogi

Šifra: 3331-02

  • vsa naročila obdelana v 24 urah
  • brezplačna dostava nad 50 EUR
  • naroči še danes

Pracht
Statve za nizanje perl set

10,95 €

V setu so sestavni deli za statve. Ko so le ti sestavljeni so primerne za nizanje perl.

Sestavni deli so iz lesa, lahko jih sestavite, nato pa podirate po želji, paličice vmes lahko zamenjate tudi z daljšimi, v kolikor želite delati daljše stvari kot so verižice, pasovi...

Vsebina seta: leseni deli za sestavo statev, 1 doza Rocailes perl, 2 igli za nizanje perl in 50m naylonske vrvice

Klikni za navodila

     

Več podobnih artiklov v:

Poleg artikla Statve za nizanje perl set priporočamo tudi:

NAVODILO ZA UPORABO:

1. Statve sestavimo kot je vidno na sliki.

2. Med okroglima paličicama napnemo vrvico: tanek laks, svileno ali bombažno nit, nit iz umetnih vlaken, prejico, ipd. Vrvico peljemo od okrogle paličice preko obeh lesenih delov z zobci na drugo okroglo paličico. Vrvico napenjamo tako, da dobimo več vzporednih vrstic. Razmik med vrvicami naj bo tako širok, da gre vanj natančno ena perla. Če bomo nizali na primer po 6 perl v eni vrstici, moramo napeti 7 vzporednih vrvic. Lesena dela statev z zobci omogočata izbiro primernega razmika med vzporednimi vrvicami.

3. V šivanko, ki je dovolj tanka, da gre skozi perle, vdenemo dolgo nit. To nit na enem koncu z vozličkom zavežemo na prvo vzdolžno vrvico in s šivanko nanizamo prvo vrsto perl (slika 1). Nit s perlami peljemo pod vsemi vzporednimi nitmi na drugo stran in s prstom razporedimo perle med vzdolžne niti. Sedaj peljemo šivanko po zgornji strani čez vse perle v vrstici (slika 2). Tako smo izdelali prvo vrsto perl. Postopek ponavljamo do želene dolžine. Na koncu ponovno naredimo vozliček na vzporedni vrvici. Sedaj lahko vrvice na okrogli paličici odrežemo in jih ob perlah zaključimo z vozlički.

IDEJA: Lep zaključek lahko izdelamo tako, da za vzporedne niti uporabimo debelejšo prejico. Vsako vzporedno vrvico napnemo posamezno tako, da ostanejo vrvice na obeh straneh daljše. Ko so perle nanizane, dolge niti spletemo v eno ali več kit, s katerimi bomo zavezali zapestnico ali pas.

VZORCI ZA NIZANJE PERL: Vzorce za nizanje lahko narišemo sami na karo papir, uporabimo katerega od vzorcev za štikanje, šivanje vzorcev s križci, ipd.

Drugi so kupili še:

O blagovni znamki Pracht

Pracht je nemško družinsko podjetje s 150-letno tradicijo in bogatimi izkušnjami na področju ustvarjanja, izdelave modnega nakita in pripomočkov za njegovo izdelavo. Njihovo ponudbo sestavlja preko 40 000 artiklov, ki ponujajo ogromno izbire izdelovalcem nakita, a ne le to, bogata paleta drugih izdelkov za ustvarjanje omogoča, da vsak ustvarjalec spet najde svojo ustvarjalno žilico ali pa jo krepi.  

Prikaži vse artikle blagovne znamke

Tu sta še dva zanimiva artikla

Mnenja strank o Statve za nizanje perl set

Napiši mnenje

Napišite svoj komentar

 1 točka2 točki3 točke4 točke5 točke
Ocena
  1. Bodite prvi in ocenite ta artikel

Zakaj je dobro kupovati PRI LEVČKU

© 2014 - 2021 PriLevcku.si. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne trgovine Degriz