Trgovina v Ljubljani in Mariboru: odprto od ponedeljka do sobote od 9h do 20h. Spletna naročila oddana do 12h, obdelamo še isti dan.
0
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €
Telefon 041 973 694

Fimo

Polimerne gline Fimo tistim, ki radi ustvarjajo, verjetno ni potrebno posebej predstavljati. A zgodba o njenem nastanku je zanimiva in sega skoraj stoletje v preteklost.   Oblikovalka lutk Käthe Kruse je hotela razviti maso, ki bi bila primerna kar najbolj primerna za izdelavo podrobnosti na glavicah lutk. A material, ki ga je razvijala sama, takrat še ni bil primeren za množično proizvodnjo. Z ekspreimentiranjem je nadaljevala njena hčerka Sophie Rehbinder-Kruse, ki ji je preboj uspel leta 1939, v naslednjih letih pa je masi primešala še različne paste in barvne odtenke. Pričela je izdelovati tudi vaze, igrače in figurice. Maso je Sophie poimenovala "FIMOIK" – »Fifi« je bil njen vzdevek, poleg tega pa je bila navdušenka nad mozaikom. Leta 1954 je razvila prve sete modelirne mase, Eberhard Faber pa je 1964 pridobil pravice do izdelka in ga poimenoval FIMO. Od 1978 je lastnik mase FIMO podjetje Staedtler, najprej pod znamko Eberhard Faber in od 2009 pod krovno znamko Staedtler. Z leti se je koncept polimerne gline Fimo nadgrajeval, liniji so dodali še več barv z različnimi vizualnimi učinki.  Leta 2016 je masa praznovala 50 letnico. Zaradi preventivne zaščite potrošnikov se STAEDTLER od leta 2006 izogiba uporabi mehčalcev na osnovi ftalatov. Danes Fimo masa vsebuje plastični prah (PVC), mehčalo in dodatke. Po strjevanju v pečici se plastični prah, ki ga vsebuje FIMO, po ohlajanju strdi v trdno snov. V primerjavi z "običajno" glino za modeliranje je material bistveno bolj čvrst. Struktura mase FIMO Professional na primer omogoča modeliranje majhnih in natančno podrobnih predmetov. Širok nabor barv, ki so na voljo za izdelek, nastane z dodajanjem različnih barvnih pigmentov v glino za modeliranje. Fimo je na voljo v vrsti različic: Kids, Soft, Effect, Leather Effect, Professional in Professional doll art. Program izvrstno zaokrožijo še pripomočki in orodja za delo. Leta 2010 je podjetje trgu predstavilo novo FIMOair modelirno glino, ki se suši na zraku. Ta glina je za razliko od prve izdelana na osnovi naravnega kaolina, vode in aditivov in se ne sme mešati s polimerno glino Fimo, niti se je ne sme trditi v pečici. Na voljo je v klasični beli, kožni ali terracota barvi ter izjemno lahki različici FIMOair light. več

E-novice

Ne zamudi ničesar!

Bodite na tekočem z novostmi, akcijami in posebnimi ugodnostmi.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje LACARA PLUS d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti, ki jih LACARA PLUS d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice LACARA PLUS d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice LACARA PLUS d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec LACARA PLUS d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: LACARA PLUS d.o.o., Ameriška 13, 1000 Ljubljana

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

Še nekaj malega o nas

Hobby & art trgovina Pri levčku pod istim imenom vztraja že od leta 1991, ko je odprla vrata v Hali A v ljubljanskem BTC-ju. Ves čas ustvarjamo, se učimo in raziskujemo, kako na čim več možnih načinov uporabiti ustvarjalne materiale. Zato pri nas ne najdete le artiklov za prodajo, temveč ogromnooooooo idej in nasvetov, kako te materiale uporabiti. Naša ponudba je plod več kot 30-letnega razvoja. Danes nas najdete tako v Ljubljani kot v Mariboru, naše artikle pa tudi v številnih papirnicah širom po Sloveniji.

sofinanciranje

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerjev za digitalni marketing za spletno stran in spletno trgovino.

© 2014 - 2022 PriLevcku.si. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne trgovine Degriz