Trgovina v Ljubljani - BTC: odprto od ponedeljka do sobote od 9h do 20h. Spletna naročila oddana do 12h, obdelamo še isti dan.
0
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €
Telefon 041 973 694

Faber Castell

Kar danes poznamo kot podjetje Faber Castell je zgodovina 9 generacij, ki v preteklost segajo 250 let. 1761 se je v mestu Stein pri Nuernbergu pod predsedovanjem Kasparja Faberja začela proizvodnja svinčnikov. Že v drugi generaciji je iz delavnice nastala prozvodnja in na tem mestu sedež podjetja ostaja tudi danes. V  4. generaciji, času Lotharja Faberja, ambicioznega pravnuka ustanovitelja postane Faber Castell podjetje mednarodnih razsežnosti. Odprlo je podružnice v New Yorku, Londonu, Parizu, Dunaji in Sankt Peterburgu. Ko se je Lotharjeva pravnukinja v 6. generaciji, Ottillie von Faber poročila z grofom de Castellom, je podjetje postalo znano pod novim imenom Faber Castell in dobilo nov logotip. Danes podjetje upravlja 9. generacija. Kako ostaja tako aktualna tudi danes? Navdih podjetja je kupce motivirati, da uresničijo svoje ideje in se izrazijo z navdihujočim konceptom izdelkov. Kot podjetje želi ponuditi dodano vrednost, ki navdihuje in razveseljuje stranke. Svojo prihodnost gradi na temeljih prejšnjih generacij, v središču je tradicija navdušenja, motivacije in predanosti. Njihovi izdelki so namenjeni otrokom, hobi in profesionalnim risarjem, umetnikom ter ljubiteljem klasičnih pisal z visoko uporabnim in estetskim stilom. Združujejo pridih klasične sodobnosti in sodobne uporabne trendi navihanosti. Vse v enem.   Podjetje Faber Castell je tudi trajnostno zavezano k zaščiti okolja. Predani so njihovi lastni Socialni listini, kot so enake možnost, enako obravnavanje in prepoved dela otrok po vse svetu. Podjetje v Prati na jugovzhodu Brazilije upravlja lastni nasad iglastih gozdov v velikosti 10 000 hektarov. Les se uporablja kot surovina za svinčnike in barvice ter pokriva 86 % letne porabe lesa podjetja FC, a 1/3 gozdov ostaja nedotaknjenih in zagotavlja naravni habitat 660 avtohtonih vrstam in malim živalim. Gozd podjetja FC absorbira 900 000 ton CO2 in tako nevtralizira emisije njihovih proizvodnih obratov.  82 % porabe energije v proizvodnji FC pokrije iz lastnih obnovljivih virov energije. Les, ki se uporablja za proizvodnjo vedno nosi enega od certifikatov FSC ali PEFC. Pa plastika? Ta je pri ohranjanju kvalitete in dolgotrajne uporabe določenih izdelka nujna, saj preprečuje izsušitev in kot ogrodje omogoči pisanje. Pa vendar se podjetje FC neprestano trudi zmanjšati njen delež tako, da uporablja reciklirane materiale in to že vse od leta 2016, uvaja pa tudi možnost ponovne polnitve. Embalažo, ki je primerna za enkratno uporabo, pa se podjetje trudi zmanjšati z uporabo recikliranega papirja. več

E-novice

Ne zamudi ničesar!

Bodite na tekočem z novostmi, akcijami in posebnimi ugodnostmi.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje LACARA PLUS d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti, ki jih LACARA PLUS d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice LACARA PLUS d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice LACARA PLUS d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec LACARA PLUS d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: LACARA PLUS d.o.o., Ameriška 13, 1000 Ljubljana

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

Še nekaj malega o nas

Hobby & art trgovina Pri levčku pod istim imenom vztraja že od leta 1991, ko je odprla vrata v Hali A v ljubljanskem BTC-ju. Ves čas ustvarjamo, se učimo in raziskujemo, kako na čim več možnih načinov uporabiti ustvarjalne materiale. Zato pri nas ne najdete le artiklov za prodajo, temveč ogromnooooooo idej in nasvetov, kako te materiale uporabiti. Naša ponudba je plod več kot 30-letnega razvoja. Danes nas najdete v Ljubljani na dveh lokacijah, naše artikle pa tudi v številnih papirnicah širom po Sloveniji.

LACARA PLUS D.O.O. - veleprodajno skladišče

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana

Telefon: 01 544 65 67 od 7.00 do 15.00 ob delavnikih
Email: prodaja@lacaraplus.si

LACARA PLUS d.o.o. - SPLETNA TRGOVINA www.prilevcku.si

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana

Telefon: 041 973 694 od 7.00 do 15.00 ob delavnikih
Email: levcek@lacaraplus.si

sofinanciranje

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerjev za digitalni marketing za spletno stran in spletno trgovino.

© 2014 - 2024 PriLevcku.si. Vse pravice pridržane.
Avtorji