Prijava na e-novice

Vse za umetniško in ljubiteljsko ustvarjanje

Pišite nam na
levcek@lacaraplus.si
ali pokličite na
01 585 16 19

VITRAIL – igra barve, ujeta na steklo

 

Poslikava stekla nima zastonj pestre zgodovine vitražev. Ljubezen do svetlobe in barv v barvi Vitrail najde skupni imenovalec. Tudi vašega?

  • Prosojne,
  • izjemno intenzivne in
  • svetleče barve.

So na alkidni osnovi in se med seboj odlično mešajo ter so izjemno odporne na svetlobo. Na otip so suhe v dveh urah, povsem pa v desetih, čas sušenja je kot vedno sicer odvisen tudi od debeline nanosa in stopnje vlažnosti prostora. Čopiče in barvo čistimo z mineralnim špiritom brez vonja. Suha je odporna na lahno otiranje z vlažno krpo, prenese tudi čistilo za steklo. Izdelka, pobarvanega z barvami Vitrail ne uporabljajte na predmetih, ki pridejo v stik s hrano. Barva je dekorativnega značaja.

Primerna za prosojne gladke površine, steklo, acetat, pleksi steklo, …

Pred uporabo poskrbite, da bo površina čista in razmaščena. Ker je barva tekoča, za preprečevanja mešanja in izdelavo vzorcev uporabite najbolj univerzalno od vseh kontur – Cerne Relief.

Tudi Vitrail ima vrsto uporab, najbolj dih jemajoča od vseh pa je njegova uporaba na platnu v tehniki Mixed Media. Gladek, izjemno svetleč učinek in prosojnost ob tem obvezno povečamo z uporabo posvetlitvenega medija.

Zdaj se, oboroženi z informacijami lahko lotite izdelave lastnega vitraža, pri tem na vertikalnih površinah uporabite medij proti kapljanju, za prepričljive razmejitve pa uporabite samolepilni svinčeni trak.

Dodaj komentar

Zakaj je dobro kupovati PRI LEVČKU

Kontakt

PRI LEVČKU" trgovina BTC
01 585 16 19

"PRI LEVČKU" veleprodaja
prodaja@lacaraplus.si

"PRI LEVČKU" spletna trgovina
01 544 65 67
levcek@lacaraplus.si

Izdelava spletne trgovine Degriz
© 2014 - 2017 PriLevcku.si. Vse pravice pridržane.