Trgovina v Ljubljani in Mariboru: odprto od ponedeljka do sobote od 9h do 20h. Spletna naročila oddana do 12h, obdelamo še isti dan.
0
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €
Telefon 041 973 694

Primerjalni test vodenk Carioca, Pebeo in Aero

Vodene barve so ponavadi prvi medij s katerim se otroci srečajo, ko posežejo po ustvarjanju. Dopuščajo veliko ustvarjalnosti, kjer lahko svoji domišljiji dajo prosto pot. Zraven se zabavajo, raziskujejo in po navadi noro uživajo.

Pri nas najdete kar nekaj različnih vodenk in zagotovo ste se že znašli pred dilemo katere izbrati, da bi bile najbolj primerne za vašega otroka. Se vam zraven tudi poraja vprašanje, ali je vaš otrok dovolj star, da jih lahko uporablja? Ali med izbiro naše ponudbe obstajajo tudi razlike, pa smo tokrat preverili v testu.

CARIOCA VODENE BARVE

Vodene barve proizvajalca Carioca so odlično topne v vodi, pastelnih barvnih odtenkov ter z akvarelnim učinkom. Barve se med seboj z lahkoto mešajo, tako lahko otroci ustvarjajo čisto svoje odtenke. Sama formulacija je rahlo kredasta, zato se posledično ob nanosu (barvanju) vidijo prehodi. Za bolj intenzivne odtenke lahko barve plastite, ko se prvi nanos dokaj posuši.

GVAŠ TEMPERA VODENE BARVE PEBEO

Izredno kvalitetne vodene barve – »vodenke« Pebeo, so živahnih in intenzivnih barv, ki ostanejo takšne tudi potem, ko se posušijo. So odlično topne v vodi, imajo pa močno prekrivnost; če jih močneje redčite z vodo dobite bolj nežne, prosojne odtenke. Barve se med seboj z lahkoto mešajo.

AERO VODENE BARVE

Šolske vodene barve Aero so v praktični in trpežni kovinski škatli. Imajo močan pigment in zelo živahne barve, ki se dobro gladko nanašajo. Prehodi med nanašanjem so minimalni. Lahko jih redčite in tako dobite bolj nežne odtenke, prav tako lahko med seboj odtenke dobro mešate. Zraven je priložena tuba bele tempere in okrogli čopič.

 

CARIOCA AKVARELNE (VODOTOPNE) VODENE BARVICE

Vodotopne barvice so pravzaprav suhe akvarelne barve v lesenem ovoju v obliki svinčnika. Z njimi lahko rišete in barvate, ob stiku z vodo pa se barvni pigmenti dobro razlijejo. Za učinek prelivanja barv lahko uporabimo čopič ali gobico katerima dodajamo malo vode. Druge učinke dosežemo tudi z risanjem na moker papir ali predhodno potopitvijo konice barvice v vodo (ustvarjanje zelo mehkih potez).

Mnogi umetniki jih uporabljajo tudi v kombinaciji z običajnimi akvareli, z navadnimi barvicami, flomastri, linerji ali markerji.

 

Če želite preizkusiti tehniko akvarel, so akvarelne barvice Carioca Aquarell odlična izbira in se lahko kosajo z osnovnim setom Faber-Castell Grip. Če proračun dopušča, pa so akvarelni svinčniki Faber-Castell Goldfaber Aqua ali Koh-i-Noor Mondeluz odlična izbira glede na razmerje kakovost-cena.

Barve so primerne za vrtce, šole, domačo uporabo in ob dokaj dobri kakovosti tudi za slikarje. Vodene barve dopuščajo različne nanose in tako pri otrocih spodbudijo še večjo mero ustvarjalnosti. Nanašate jih lahko s pomočjo čopiča, štampiljk, penastih valjčkov, gobic, itd… Uporabljate jih lahko na papirju, kartonu, deco masi, slanem testu,..

Vodene barve pustijo trajne sledi na večini površin in materialov, vendar jih lahko s takojšnjo uporabo mila in mlačne vode dokaj dobro očistite. Čopiče očistite z blago milnico, dokler je barva še sveža. Pranje z vodo odstrani vsa vezivna sredstva (dekstrine: sladkorne polimere), ki so topni v vodi.

Priporočamo, da otroci pri delu uporabljajo zaščitna oblačila, pri nas najdete praktično zaščitno vodoodporno ogrinjalo, ki se zlahka čisti; prav tako ga lahko operete v pralnem stroji do 30°C. Tako bo slikanje še bolj zabavno ter brez skrbi pred madeži na oblačilih. Ogrinjalo je praktično, saj ima na hrbtu trak z ježkom za zapiranje, elastična zapestja in prostorne sprednje žepe. Ogrinjalo ima tudi listek, kamor lahko zapišete otrokovo ime.

ZAKLJUČEK

Po testiranju različnih vodenih barv naše ponudbe smo ugotovili, da imajo Carioca vodene barve najbolj pastelne in nežne odtenke, Pebeo gvaš imajo bolj intenzivne/pokrivne barve, pri nanosu obojih se pa vidijo prehodi. Če želite še bolj intenzivne odtenke, ki ob nanosu ne puščajo prehodov pa uporabite šolske Aero vodene barve. Od vseh teh treh imajo najbolj močan  pigment. Močnejši pigmenti omogočajo dobro učenje tehnike mešanja barv.

Da otroške kreacije ostanejo čim dalj časa živahnih barv (obstojne), jih zaščitite s premazom za gvaše in tempere. Nanesite ga s čopičem, a uporabite čim manj potez, da ne delate dodatnih prehodov. Seveda obstaja tudi premaz v spreju.

Akrilni laki v tem primeru niso optimalna najboljša izbira.

ZA PIKO NA i

Najmlajši mali umetniki bodo najbolj navdušeni nad Carioca barvicami baby 3v1, ki so hkrati voščenka, barvica in akvarelna barvica. Barvica je kratka in debela, njeno ohišje je na otip prijetno gladko, ki kar kliče, da mali umetniki kaj kreativnega narišejo. Da je malo drugače in posebno, se ob stiku z vodo sled barvice stopi, za risanje po sledi pa lahko uporabite tudi čopič. Zagotovo je njihova prednost tudi to, da se z lahkoto sperejo s površin, za kar potrebujete le malo vode. Sama formulacija voščenke je izjemno mehka in gladka, priložen šilček pa poskrbi, da jo enostavno ošilite.

Za dober nanos barv je pomemben tudi kvaliteten čopič. O tem pa preberite v enem izmed prihajajočih prispevkov.

E-novice

Ne zamudi ničesar!

Bodite na tekočem z novostmi, akcijami in posebnimi ugodnostmi.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje LACARA PLUS d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti, ki jih LACARA PLUS d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice LACARA PLUS d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice LACARA PLUS d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec LACARA PLUS d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: LACARA PLUS d.o.o., Ameriška 13, 1000 Ljubljana

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

Še nekaj malega o nas

Hobby & art trgovina Pri levčku pod istim imenom vztraja že od leta 1991, ko je odprla vrata v Hali A v ljubljanskem BTC-ju. Ves čas ustvarjamo, se učimo in raziskujemo, kako na čim več možnih načinov uporabiti ustvarjalne materiale. Zato pri nas ne najdete le artiklov za prodajo, temveč ogromnooooooo idej in nasvetov, kako te materiale uporabiti. Naša ponudba je plod več kot 30-letnega razvoja. Danes nas najdete tako v Ljubljani kot v Mariboru, naše artikle pa tudi v številnih papirnicah širom po Sloveniji.

sofinanciranje

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerjev za digitalni marketing za spletno stran in spletno trgovino.

© 2014 - 2022 PriLevcku.si. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne trgovine Degriz