Prijava na e-novice
Spletna trgovina deluje nemoteno. Pošiljke pošljemo v 24 urah. Osebni prevzem možen na naslovu Ob železnici 16, Ljubljana. BTC - zaprto.

Hobby & Art trgovina Pri levčku: slikarski, likovni, ustvarjalni material in pripomočki za izdelavo nakita.

Pišite nam na
levcek@lacaraplus.si
ali pokličite na
041 973 694

NOVOLETNI PAPIRNATI OKRASKI NA VEČ NAČINOV

Novoletne okraske iz papirja lahko izdelamo hitro in preprosto, kanček bleščic poskrbi za novoletni pridih. Tu bomo izdelali tri različice z uporabo trakov, ki jih izrežemo iz kartona, jih povežemo v različne oblike in nato povaljamo v bleščicah.

Za vse tri okraske potrebujemo:

Pripomočki:

IZDELAVA KAPLJIČASTEGA MODREGA OKRASKA

Za okrasek kapljičaste oblike s škarjami (in morebiti s pomočjo ravnila) iz kartona izrežemo 2 cm široke trakove. Izrežemo po dva trakova enake dolžine kot kaže fotografija: 2x 15 cm, 2x 13 cm, 2x 11 cm, 2x 9 cm, 2x 8 cm, 2x 7 cm.

Po en trak vsake dolžine zberemo, jih razvrstimo po velikosti. V šivanko z večjim ušesom vdenemo 3 mm širok srebrn trak in jih s pomočjo zanke na vsakem koncu zategnemo/zašijemo skupaj, ...

... da dobimo okrasek takšne oblike.

S pomočjo čopiča na vsako stran okraska po robovih trakov nanesemo belo lepilo in okrasek potopimo v svetlo modre bleščice, da se še modro zasvetlika.

IZDELAVA OKROGLEGA MODREGA OKRASKA

Iz kartona z motivi snežink izrežemo šest trakov: enega dolžine 30 cm, drugega dolžine 26 cm, tretjega dolžine 22 cm, četrtega dolžine 18 cm, petega dolžine 14 cm in zadnjega dolžine 10 cm.

Na zvonček navežemo srebrn trak, ta isti konec pa vdenemo v šivanko. Nato vzamemo najkrajši trak kartona (10 cm) in ga okroglo ovijemo okrog zvončka, kot kaže fotografija.

Tako nadaljujemo po velikosti z vsakim naslednjih večjim trakom in jih s šivanko trdno fiksiramo okrog zvončka. Pazimo, da so razmaki med trakovi enakomerni, da bo izgled okraska lep. Na koncu s preostankom traku naredimo zanko za obešanje.

Tudi robove tega okraska premažemo z belim lepilom in ga povaljamo v svetlo modrih bleščicah.

IZDELAVA RDEČEGA OKRASKA V OBLIKI SOLZICE

Iz rdečega kartona z motivi vejic izrežemo šest trakov: enega dolžine 30 cm, drugega dolžine 26 cm, tretjega dolžine 22 cm, četrtega dolžine 18 cm, petega dolžine 14 cm in zadnjega dolžine 10 cm.

Na zvonček navežemo srebrn trak, ta isti konec pa vdenemo v šivanko. Nato zložimo skupaj vse po velikosti naraščajoče rdeče trakove in jih, kot prikazuje fotografija, navežemo na trak.

Vse trakove povežemo v takšno obliko, jih na vrhu fiksiramo z vozlom in naredimo zanko za obešanje.

Robove okraska, tako kot tudi pri obeh poprejšnjih, premažemo z belim lepilom in povaljamo v rdečih bleščicah.

Zakaj je dobro kupovati PRI LEVČKU

Kontakt

Hobby & Art trgovina PRI LEVČKU - BTC - Hala A
01 585 16 19

"LACARA Art & Hobby products" veleprodaja
prodaja@lacaraplus.si

"Hobby & Art trgovina PRI LEVČKU" spletna trgovina
041 973 694
levcek@lacaraplus.si

© 2014 - 2020 PriLevcku.si. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne trgovine Degriz