Prijava na e-novice

Vse za umetniško in ljubiteljsko ustvarjanje

Pišite nam na
levcek@lacaraplus.si
ali pokličite na
01 585 16 19

DELAVNICA: Mixedmedia akademija zopet 9.5.2018

Priljubljena MIXEDMEDIA AKADEMIJA se ponovno vrača maja 2018. Pohitite s prijavami, število mest je omejeno. Pridružite se sklopu 3 delavnic po 3 ure in spoznajte tehniko, kjer je vse dovoljeno. Poglejte izdelke iz preteklih sezon >>

Pozabili bomo tabuje in se naučili združevati tehnike. Spoznali bomo smole, paste, peske, premaze, efektne barve in barve, ki jih sicer uporabljamo za barvanje stekla in keramike, vendar zaradi čudovitih učinkov, ki jih dajejo v kombinaciji ene z drugimi, jih združimo v eno.

Kaj lahko kombinirate, kako in na katerih podlagah? Spoznajte na Mixedmedia akademiji, ki jo pripravljamo skupaj s priznanim francoskim proizvajalcem barv Pebeo.

Program je namenjen začetnikom, brez predhodnega slikarskega znanja, pa tudi tistim, ki bi radi poskusili nekaj drugačnega.

Izdelovali bomo več izdelkov hkrati; en del prvi dan, drugi dan, ko se izdelki posušijo, nadaljujemo z delom in izdelke nadgrajujemo.

PROGRAM:

Prvi dan: spoznali bomo kaj je Mixedmedia in osnovne materiale: kristalna smola – prozorna in barvna, glazurna smola, barva za steklo Vitrail, barva za keramiko Ceramic, gesso, peski, mase, paste, reliefno lepilo, posebne barve na oljni osnovi Moon in Prisma. Predstavitev in uporaba Gedeo glazurne smole in risanje z njo. Uporaba paste za razpoke, navadne modelirne paste, gesso. Ulivali bomo kristalno in barvno kristalno smolo v okvir. Lahko z dodatkom bleščic. Risali bomo  z glazurno smolo na platno.  Zalivanje razglednic z glazurno smolo (izdelava magnetkov). Če bo čas, še ulivanje v medaljončke.

Drugi dan: spoznavanje z barvami Vitrail, Ceramic, Prizma, Moon. Spoznali bomo namen črnega gessa in ga tudi uporabili. Predstavitev  teksturnih peskov, gelov in paste za izdelavo razpok ter reliefov. Na platno bomo nanesli črn gesso. Ko bo suh, se bomo poigrali še s Crackling pasto za razpoke in počakali na efekt.

Tretji dan: platno pobarvano s črnim gessom in dokončamo z Dyna akrilnimi barvami. Spoznali in uporabili bomo še reliefno lepilo Mixtion Relief in zrcalno folijo. Na sliki s Crackling pasto bomo uporabili še voske za patiniranje. Če bo čas, se poigramo še z barvami Moon in Prisma.

Izdelki, ki jih bomo naredili v treh dneh:

- ulita kristalna smola in barvna kristalna smola v okvir, dodane bleščice;

- relief na platnu iz glazurne smole, pobarvan z Vitrailom in Ceramicom, Moonom, Prisma barvami,

- razpokani relief s Crackling pasto v kombinaciji z Vitrailom in Ceramicom,

- izdelek z uporabo teksturnega peska, gela, modelirne paste + Vitrail,

- izdelek Dyna akrilne barve na podlagi iz črnega Gessa + reliefno lepilo Mixtion in zrcalni lističi.

Ves material je vključen v ceno: platna, barve, smole, medaljoni. Za ustvarjalne ideje in svetovanje pri izvedbi bo poskrbljeno.

Lepo vabljeni vsi, ki radi ustvarjate, ki bi se želeli naučiti česa novega. Število prostih mest je omejeno, zato so potrebne predhodne prijave. Za kakršnekoli dodatne informacije ali vprašanja nas lahko vprašate preko E-naslova ali telefona.

  • Kdaj:
    • vsaka  sreda od 9.5. do 23.5. od 17:00 – 20:00.
  • Kje: Prostori LACARA ART & HOBBY ustvarjalne trgovine; Ob železnici 16; Ljubljana.
  • Cena: 98€ (vključen DDV) - imetniki kartice zvestobe imajo 10-odstotni popust.
  • Kdo vodi: Levinja Katarina Pustavrh.
  • Prijave: na levcek@lacaraplus.si; na tel. 041 973 694; ali s prijavnim obrazcem v Trgovini Pri Levčku; BTC – Hala A – spodnja etaža.

Zakaj je dobro kupovati PRI LEVČKU

Kontakt

PRI LEVČKU" trgovina BTC
01 585 16 19

"PRI LEVČKU" veleprodaja
prodaja@lacaraplus.si

"PRI LEVČKU" spletna trgovina
01 544 65 67
levcek@lacaraplus.si

Izdelava spletne trgovine Degriz
© 2014 - 2018 PriLevcku.si. Vse pravice pridržane.