Prijava na e-novice

Vse za umetniško in ljubiteljsko ustvarjanje

Pišite nam na
levcek@lacaraplus.si
ali pokličite na
01 585 16 19

Metalna drobižnica iz TexiPap-a

Papir, ki ga lahko šivate in perete kot blago? Res je, na voljo tudi v obdelanem kovinskem videzu! Sledi spodnjim korakom in drobižnica unikatnega videza bo, zagotavljamo, že jutri kradla poglede vseh okrog tebe.

Potrebujemo:

Pralni papir TexiPap v barvi rožnatega zlata dimenzij cca 24 x 10 cm

1 ovalna perla iz školjk 20 x 30 mm

Velur vrvica v rožnati barvi

Tekstilna povoščena vrvica debeline 1 mm v rjavi barvi

Držalo za magnetke

Močnejši srebrni magnetki

Kovinska obešanka za nakit v platinasti barvi

Zakovice 4 mm v platinasti barvi

Sukanec v bež barvi

Šivanka

 

Pripomočki:

Škarje

Lepilo za mozaik

Olfa nož

Klešče za zavijanje žice

Klešče za stiskanje zakovic

Pralni papir TexiPap najprej zmočite in ga medtem močno mečkajte med prsti, da na papirju ustvarite učinek "tolčene pločevine." To je ključen korak v procesu izdelave drobižnice. Papir posušite. 

Suh kos papirja zganite tako, da dobite večji žepek, za vrhnji, zapiralni del pustite 5-6 cm.   Na zapiralnem delu/pokrovčku približno 1 cm papirja zapognite navznoter. 

S pomočjo lepila z mozaik na notranji del tega zapognjenega roba prilepite 4 močne srebrne magnetke. Lepiti jih boste morali postopoma, saj ob še mokrem lepilu ne bodo stali na mestu. 

Ko so magnetki prilepljeni, drobižnico zopet zložite in si s svinčnikom na notranji strani kroja označite, kje se magneti na zapiralnem delu "srečajo" s prednjim delom drobižnice. Tu bo potrebno nalepiti držalo za magnetke. 

Držalo za magnetke nalepimo na notranjo stran kroja. 

Lepilo za mozaik nakapajte tudi med magnetke na vrhnjem zapiralnem delu in rob zdaj povsem zalepite. Skrajni levi in desni rob tega zapognjenega dela zašitje s sukancem nevtralne barve. (Govora je o robu v zgornjem desnem kotu fotografije in seveda njegovem levem sosedu, ki ga na fotografiji ni).

Z olfa nožem tik nad spodnjim pregibom prednjega dela drobižnice v enakomernih razmakih naredimo 6 drobnih luknjic. Skozi te luknjice bomo fiksirali dekorativne zakovice. Luknjico postopoma razširimo na velikost spodnjega dela zakovice.

Zdaj na 4 sredinske luknjice namestimo zakovice in jih stisnemo s kleščami za zakovice.

Zdaj drobižnico že prepognemo in jo začenemo sestavljati. Ostali sta nam še dve luknjici, skrajna leva in skrajna desna Tu zakovico namestimo čez zaguban papir, torej oba sloja.Stisnemo s kleščami.

Levi in desni rob drobižnice, vse do zapiralnega dela zdaj zašijemo s sukancem bež barve. NAMIG: Šivali bomo precej lažje, če papir malce zmočimo.

Po zgledu na sliki 6 zakovic namestimo tudi na vrhnji, zapiralni del. Osrednja zakovica je nameščena med magneti.

Skozi desno zgornjo zakovico na zapiralnem delu napeljemo tekstilno povoščeno vrvico in velur vrvico in jo zavežemo, ko kaže fotografija.

Skozi ovalno perlo z školj namestimo obešanko.

Na koncu enega konca rjave tekstilne povoščene vrvice naredimo debelejši vozel in drug konec obešanke s kleščami zavijemo okrog tege konca tekstilne vrvice.

Iz preostalih treh vrvic spletemo kitko in jo zavežemo. Odvečne konce vrvic porežemo.

Dodaj komentar

Zakaj je dobro kupovati PRI LEVČKU

Kontakt

PRI LEVČKU" trgovina BTC
01 585 16 19

"PRI LEVČKU" veleprodaja
prodaja@lacaraplus.si

"PRI LEVČKU" spletna trgovina
01 544 65 67
levcek@lacaraplus.si

Izdelava spletne trgovine Degriz
© 2014 - 2017 PriLevcku.si. Vse pravice pridržane.