Prijava na e-novice
Hitro po material za poletno ustvarjanje. Trgovina Pri levčku v BTC, Hala A, spodnja etaža. Odprto od 9h do 20h.

Spletna trgovina za slikarski, likovni in ustvarjalni material.

Pišite nam na
levcek@lacaraplus.si
ali pokličite na
01 585 16 19

DODATKI ZA AKRILNE BARVE

Kot jed ni dobra brez začimb, tako tudi dobri dodatki sliki dodajo manjkajočo dimenzijo. Še posebej to velja za akrilne barve. Te so v zadnjih letih zaradi svoje praktičnosti in hitrega sušenja ter svoje obstojnosti v slikarstvu postale izjemno priljubljene. Poglavje zase so akrilni dodatki – ti spreminjajo strukturo akrilnih barv, njihov volumen, teksturo, sijajnost in prekrivnost in omogočajo osupljive rezultate.

Delimo jih na paste, gele, peske, medije in lake. Izdelani so iz nerumenečih akrilnih emulzij, primerni so za mešanje z akrilnimi barvami. Nanašajo se lahko s čopiči, lopaticami, kapalkami, …

GELI

INTERFERENCE GEL ZLAT ALI NEVTRALEN - Primešan akrilni barvi doda učinek spreminjanja – biserni sijaj ali spreminjajočo se zlato barvo.

RETARDER - Tekočina, ki upočasni sušenje barve. V do 10 % odstotkih jo primešate barvi, ne sme pa se ga uporabljati na delih, ki bodo izpostavljena vlagi.

BINDEX – prava čarovnija v eni sami tubi. Je vezivno sredstvo za barve in služi za pripravo barv, kot lepilni medij za kolaže, vložke, za vrhnjo zaščito/uporabite ga lahko kot lak in navsezadnje v nekaterih primerih tudi kot sredstvo za pripravo podlage.

GEL V MAT ALI SVETLEČI RAZLIČICI – gost gel, ki tridimezionalno obogati akrilna dela. Lahko ga nanašate z lopatico, čez šablone in druga orodja, njegova debelina in struktura bo odvisna od orodja, ki ga uporabite. Idealen za izdelavo kolažev. Redči se z vodo ali dodatki - mediji.

FOSFORECENTNI GELI -  Gel, ki vpija naravno ali umetno svetlobo in jo oddaja v temi. Izbirate lahko med brezbarvno različico ali obarvano, ki je z barvo razpoznavna že na dnevni svetlobi.  Za večji učinek uporabite na površini po izbiri v debelejšem nanosu, tudi z lopatico ali 3D šablonami.

MAT ALI SVETLEČ GEL IZ LINIJE ARTIST AUXILIARIES - Lahko se vmeša v akrilne barve in poveča njihovo prosojnost in moč odtenka, ali pa samostojno ter za izdelavo kolažev. Suh je povsem prosojen. Za razliko od  gelov v mat ali svetleči različici je Artist Acrylics gel bolj konsistenten in se ob sušenju manj skrči.

HEAVY GEL - Gosti je je gel izjemno visoke gostote, ki dodan barvi omogoča izdelavo debelih slojev. Zaradi izjemne gostote je tektstura na občutek oljnata. Je prosojen in ne rumeni, dodan barvi omogoča njeno bolj ekonomično uporabo.

MODELIRNE PASTE

Lahko se uporabljajo samostojno za izdelavo debelejših slojev ali 3D podob, lahko pa jih primešamo akrilni barvi. Obdrži odtis orodja, (za nanos je najprimernejša lopatica) s katerim se obdeluje, dodatno jo lahko obdelujete in barvate, ko je suha. Izbirate lahko med izjemno lahko ali gosto ter klasično pasto. Poseben posladek je set, s katerim v modelirni pasti ustvarite razpoke.

DODATKI ZA POURING TEHNIKO

Kot samostojna dodatka za v zadnjem času zelo priljubljeno tehniko uporabe akrilnih barv velja POURING TEHNIKA in z njo pouring medij in silikonsko olje. Prvi omogoči, da postane barva enakomerno tekoča in gladka, silikonsko olje pa v razliti barvi omogoča oblikovanje celic.

MORTARJI/PESKI

Mortarji so gosti dodatki bolj ali manj granularne konsistence. Za teksturirane in 3D (volumenske učinke).

KRISTALNI - je izdelan osnovi akrila, kremenčevih in steklenih kristalov. Je gost in primeren za ustvarjanje zrnatih in prosojnih učinkov.

PEŠČENI - Izdelan na osnovi akrila in silikonskega dioksida. Daje hrapav, zrnat učinek.

SLJUDIN - na osnovi sljudinega železovega dioksida. Je gost, fin in idealen za ustvarjanje kovinskih učinkov.

VULKANSKI - na osnovi akrila in plovca. Za hrapav, zrnat učinek.

MEDIJI

Akrilna vezivna sredstva, ki barvo utekočinijo, ne da bi jo redčil in ob tem poveča njeno prosojnost. Z barvo se mešajo v poljubnih razmerjih in v vseh fazah dela. Izbirate lahko med mat ali svetlečim medijem.

LAKI

Izboljšajo odpornost akrilnih barv na staranje, poenotijo razlike v svetlosti podobe in povečajo globino barv. Na voljo so v treh končnih videzih – svetlečem, mat, (ta je v različici, ki odbija ultravijolične žarke) ali satenskem, še bolj praktičen nanos pa omogočajo vse tri različice v spreju.

Zakaj je dobro kupovati PRI LEVČKU

Kontakt

PRI LEVČKU" trgovina BTC
01 585 16 19

"PRI LEVČKU" veleprodaja
prodaja@lacaraplus.si

"PRI LEVČKU" spletna trgovina
041 973 694
levcek@lacaraplus.si

© 2014 - 2020 PriLevcku.si. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne trgovine Degriz