Prijava na e-novice
ODPRTO! Trgovina Pri levčku v BTC, Hala A zopet z vami. Vabljeni od 9h do 20h.

Spletna trgovina za slikarski, likovni in ustvarjalni material.

Pišite nam na
levcek@lacaraplus.si
ali pokličite na
01 585 16 19

CARIOCA - KO USTVARJALNOST POSTANE OTROČJA LAHKA

Levčkova družina je pred kratkim med svojimi vrstami pozdravila novega člana – Carioco, ki svetovni trg že več kot 50 let razvaja z inovativnimi pisali in risali(!). Če ste zanjo že slišali, jo verjetno poznate po flomastrih, ker, če kdo ve, kako se flomastrom streže, potem je to Carioca.

In zakaj so tako poznani? Carioca ima na voljo največji izbor flomastrov na trgu, saj ponuja kar 9 različnih konic in 17 različnih tipov flomastrov. To pa ni kar tako, ne?

 

Kaj jih dela tako posebne?

 

No, pri uporabi za najmlajše je najprej potrebno poskrbeti za varnost. Pokrovčki njihovih flomastrov imajo:

  • zareze, ki omogočajo pretok zraka tudi ob nenamernem zaužitju in tako preprečujejo zadušitev.
  • barve v flomastrih so nestrupene, saj so izdelane na osnovi živilskih barvil, obenem pa še vedno ostajajo intenzivne.
  • uporabljena plastika v flomastrih je primerna za stik s hrano in se jo da povsem reciklirati.
  • prav tako imajo vsi flomastri fiksirane konice, ki se ne vdirajo.n
  • njihovi flomastri so s toplo vodo in milnico ali le enim ciklom pranja lahko odstranljivi z rok, tekstila in ostalih površin.

Za  najmlajše so tu flomastri debeline 6 mm, krajše kar Bravo in Jumbo, pri čemer so slednji zaradi heksagonalne oblike še lažji za rokovanje. Za malce večje so tu tanjši Joy s konico 2,6 mm in še Doodles s konico 2,2 mm. Za tiste, ki želijo v enem samem flomastru še več, pa so tu Birello z dvojno konico. In vsi so na voljo v običajnih, ali pa maksi pakiranjih, ki lahko tudi koga razveselijo za rojstni dan.

Ko smo pa že ravno pri flomastrih, vas bodo znali navdušiti tudi takšni za poslikavo tkanin v setu. S širšo konico so posebej primerni za otroke. Narišete, posušite in nato po zadnji strani prelikate – pa ste gotovi. Motiv je nato obstojen na pranje v pralnem stroju na kar 60 stopinjah Celzija.

V zadnjih letih je Carioca v skladu s sodobnimi smernicami tudi zavzela aktivno pozicijo v varovanju okolja in sicer z zmanjševanjem uporabe plastike in večje uporabe recikliranih materialov.

 

In kaj ima to z barvicami? 

 

Cariocin asortiman vključuje tudi barvice Tita, ki imajo na okolje manjši vpliv, saj njihovo ogrodje ni izdelano iz lesa, pač pa sintetičnih smol.

Spet so tu klasične šestkotne ali trikotne, najdete pa tudi klasične in trikotne barvice iz lakiranega lesa Coloured pencils.  Prav vse odlikuje trdna mina, zaradi česar so barvice odporne proti padcem. In tudi tu ne moremo mimo večjih ali manjših pakiranj.

 

Tempere in prstne barve

 

Poskrbljeno je tudi za čisto najmlajše. Najprej z veliko zalogo prstnih barv, nato temper, katerih velika pakiranja pridejo posebej prav v vrtcih in za izobraževalne namene.

 

Pa še voščenke

 

Tako tanjše kot debelejše (maxi) se z lahkoto šilijo, ob barvanju super prekrivajo, obenem pa se morebitni madeži z lahkoto sperejo z rok.

Če vam klasične voščenke niso pri srcu … si boste ob tehle pa verjetno premislili. Plastello so voščenke, ki v primerjavi z običajnimi nudijo 300% več barvne prekrivnosti in intenzivnosti, z njimi barvate precej dlje kot z običajnimi, se šilijo in sploh ne packajo rok. Ko boste vi (ali vaši najmlajši) prerasli te, boste pa v šoli posegli po mehkih oljnih pastelih.

 

Akvarelni navdušenec?

 

Tudi za vas se bodo našli akvarelni flomastri in barvice.

Ste po zadnji modi? Ali pa morda veste stvar ali dve o kaligrafiji? Potem potrebujete Brush flomastre s konico čopiča.

 

 

A kaj bi naštevali. Pokukajte v naš razdelek z izdelki znamke Carioca in poiščite točno tisto, kar bi vam prišlo prav.

Carioca, dobrodošla v Levčkovi družini!

 

Zakaj je dobro kupovati PRI LEVČKU

Kontakt

PRI LEVČKU" trgovina BTC
01 585 16 19

"PRI LEVČKU" veleprodaja
prodaja@lacaraplus.si

"PRI LEVČKU" spletna trgovina
041 973 694
levcek@lacaraplus.si

© 2014 - 2020 PriLevcku.si. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne trgovine Degriz