Prijava na e-novice
ODPRTO! Trgovina Pri levčku v BTC, Hala A zopet z vami. Vabljeni od 9h do 20h.

Spletna trgovina za slikarski, likovni in ustvarjalni material.

Pišite nam na
levcek@lacaraplus.si
ali pokličite na
01 585 16 19

Zaloga: Na zalogi

Šifra: 3331-00

  • vsa naročila obdelana v 24 urah
  • brezplačna dostava nad 50 evrov
  • garancija nakupa

Pracht
Statve za nizanje perl set

10,25 €

V setu so sestavni deli za statve. Ko so le ti sestavljeni so primerne za nizanje perl.

Sestavni deli so iz lesa, lahko jih sestavite, nato pa podirate po želji, paličice vmes lahko zamenjate tudi z daljšimi, v kolikor želite delati daljše stvari kot so verižice, pasovi...

Vsebina seta: leseni deli za sestavo statev, 1 doza Rocailes perl, 2 igli za nizanje perl in 50m naylonske vrvice

Klikni za navodila

     

Več podobnih artiklov v:

Poleg artikla Statve za nizanje perl set priporočamo tudi:

NAVODILO ZA UPORABO:

1. Statve sestavimo kot je vidno na sliki.

2. Med okroglima paličicama napnemo vrvico: tanek laks, svileno ali bombažno nit, nit iz umetnih vlaken, prejico, ipd. Vrvico peljemo od okrogle paličice preko obeh lesenih delov z zobci na drugo okroglo paličico. Vrvico napenjamo tako, da dobimo več vzporednih vrstic. Razmik med vrvicami naj bo tako širok, da gre vanj natančno ena perla. Če bomo nizali na primer po 6 perl v eni vrstici, moramo napeti 7 vzporednih vrvic. Lesena dela statev z zobci omogočata izbiro primernega razmika med vzporednimi vrvicami.

3. V šivanko, ki je dovolj tanka, da gre skozi perle, vdenemo dolgo nit. To nit na enem koncu z vozličkom zavežemo na prvo vzdolžno vrvico in s šivanko nanizamo prvo vrsto perl (slika 1). Nit s perlami peljemo pod vsemi vzporednimi nitmi na drugo stran in s prstom razporedimo perle med vzdolžne niti. Sedaj peljemo šivanko po zgornji strani čez vse perle v vrstici (slika 2). Tako smo izdelali prvo vrsto perl. Postopek ponavljamo do želene dolžine. Na koncu ponovno naredimo vozliček na vzporedni vrvici. Sedaj lahko vrvice na okrogli paličici odrežemo in jih ob perlah zaključimo z vozlički.

IDEJA: Lep zaključek lahko izdelamo tako, da za vzporedne niti uporabimo debelejšo prejico. Vsako vzporedno vrvico napnemo posamezno tako, da ostanejo vrvice na obeh straneh daljše. Ko so perle nanizane, dolge niti spletemo v eno ali več kit, s katerimi bomo zavezali zapestnico ali pas.

VZORCI ZA NIZANJE PERL: Vzorce za nizanje lahko narišemo sami na karo papir, uporabimo katerega od vzorcev za štikanje, šivanje vzorcev s križci, ipd.

Tu sta še dva zanimiva artikla

Zakaj je dobro kupovati PRI LEVČKU

Kontakt

PRI LEVČKU" trgovina BTC
01 585 16 19

"PRI LEVČKU" veleprodaja
prodaja@lacaraplus.si

"PRI LEVČKU" spletna trgovina
041 973 694
levcek@lacaraplus.si

© 2014 - 2020 PriLevcku.si. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne trgovine Degriz