Prijava na e-novice

Vse za umetniško in ljubiteljsko ustvarjanje

Pišite nam na
levcek@lacaraplus.si
ali pokličite na
01 585 16 19

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Prilevcku.si

 

Splošni pogoji spletne trgovine Prilevcku.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko spletne strani Prilevčku, ki je dostopna na povezavi  http://prilevcku.si  (v nadaljevanju: 'spletna stran') in jo upravlja podjetje Lacara Plus d.o.o. (v nadaljevanju: 'Ponudnik'). 

Pred nakupom preko spletne strani, prosimo, preberite:

Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele, in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Bistvene lastnosti blaga, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. Podatek o roku dobave velja v trenutku dokončne potrditve. V primeru morebitne spremembe roka dobave bodo prodajni svetovalci iz klicnega centra stranke ustrezno in pravočasno obvestili.

 Cena izdelka, vrednost DDV in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov ob oddaji naročila. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas konktaktirate:

 

1. Dostopnost informacij

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo vstopiti v stik s ponudnikom (e-naslov, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve,
f) vse cene so jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

2. Postopek nakupa

 

I. Izbira izdelka

Ko na spletni strani www.prilevcku.si najdete izdelek, ki ga iščete, kliknite na povezavo ''V košarico''. Izdelek se naslednji trenutek pojavi v košarici, ki se nahaja v zgornjem desnem delu zaslona. Če se s kurzorjem miške pomaknete na to košarico, so sicer notri vedno vidni zadnji trije izdelki, ki ste jih dodali v košarico.

Ko dodate izdelek v košarico, lahko takoj nadaljujete z dodajanjem izdelkov v košarico. Če želite zaključiti nakup, kliknite povezavo »V blagajno«, ki se nahaja nad košarico v zgornjem desnem delu zaslona.

II. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice

V zgornjem desnem delu zaslona se nahaja ikona nakupovalne košarice.  Po kliku na ikono se vam prikažejo izdelki, ki ste jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Izdelek odstranite tako, da kliknete na ikono košarice in križec ''odstrani''.

Če bi radi odstranili kakšnega izmed zadnjih treh izdelkov, ki ste jih dodali v košarico: s kurzorjem miške se pomaknite  nad ikono košarice v zgornjem desnem delu zaslona. Pojavijo se zadnji trije izdelki, ki ste jih dodali v košarico. Izdelek odstranite tako, da kliknete križec »odstrani«.

III. Nakupovalna košarica  

Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

1 Podatki računa

Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Vpisati morate vsaj eno veljavno telefonsko številko.

 Obrazec vam omogoča, da si lahko ustvarite račun in so pri naslednjem naročilu vaši podatki že shranjeni.

 Omogoča Vam tudi možnost pošiljanja na drug naslov.

 2  Način in stroški dostave

Stroški dostave in pakiranja pri nakupu:

- nad 50,00 € so brezplačni,

- do 25,00 € je cena pakiranja in dostave 2,90 €,

- od 25,01 € do 49,99 € je cena pakiranje in dostave 1,95 €.

- omogočen je tudi osebni prevzem paketa v Trgovini Pri levčku, BTC Hala A – kletna etaža, pri čemer stroškov pakiranja in dostave ni.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

3  Način plačila

Omogočamo naslednje oblike plačil:

- z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe DPD oz. Pošta Slovenije - doplačilo 1,22 evra,

- po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja LACARA PLUS d.o.o.,

- s Paypalom na račun podjetja LACARA PLUS d.o.o.,

- na prevzemnem mestu v Trgovini Pri Levčku - BTC - Hala A je možno plačilo z gotovino ali s s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro).

 4 Pregled naročila

Prikazani so izdelki, ki ste jih je med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek pakiranja in dostave,  vrednost DDV in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo.

 IV. Zaključek naročila 

Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ''Zaključi naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se Vam na spletni strani izpiše tekst  ''Vaše naročilo je bilo sprejeto. Zahvaljujemo se vam za nakup v naši spletni trgovini in se priporočamo tudi v prihodnje! Vaša številka naročila je: ………….

Na e-mail naslov vam bomo poslali potrditveno sporočilo z vsemi podrobnostmi nakupa''.

 V. Dokončna potrditev naročila

Naročilo je sprejeto, ko boste na posredovani e-naslov, ki ste ga vnesli ob naročilu, prejeli e-pošto s podrobnostmi vašega naročila ter z obvestilom e-maila, ki se glasi: "Pozdravljeni! Zahvaljujemo se vam za vaše naročilo na www.prilevcku.si. Takoj, ko bo vaše naročilo odposlano, vas bomo o tem obvestili. Za kakršnakoli vprašanja o vašem naročilu nas pokličite ali nam pošljite e-mail na levcek@lacaralus.si. Podatki o vašem naročilu se nahajajo spodaj. Hvala za vaše naročilo."

 S prejetim elektronskim obvestilom ste seznanjen, da vas bomo pred odpošiljanjem naročila o potrditvi in predvidenem roku dostave naročenega blaga obvestili po e-pošti. 

 VI. Odstop od naročila pred dostavo

Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V primeru, da želite odstopiti od naročila, ali kakor koli spremeniti naročilo, nas prosim obvestite v najkasneje 6 urah po oddaji naročila po elektronski pošti levcek@lacaraplus.si

 VII. Izdaja računa

LACARA PLUS d.o..o. s pošiljko naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v papirni obliki na naslov kupca. 

Na računu so razčlenjeni cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

3. Cene

 

Vse cene navedene na spletni strani so končna cena in so v njej že zajeti vsi prispevki in davki.

Na strani, kjer je naročilnica, sta specificirana cena izdelka z vključenim DDV ter strošek pakiranja in dostave.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Način plačila je z gotovino ob prevzemu, ali s plačilom UPN naloga po predračunu ali preko Paypala.

Ponudnik kupcu izda račun v papirni obliki, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu, kar pa ne velja za naročila oddana po telefonu. V tem primeru ponudnik hrani podatke o naročniku samo v bazi podatkov o strankah podjetja v sklopu računovodskega programa.

Pri opisih izdelkov lahko pride do napak. Pridržujemo si pravico do spremembe cene izdelkov brez predhodne najave.

 

4. Plačilo po povzetju

 

Blago, kupljeno preko spletne strani podjetja LACARA PLUS d.o.o., kupec plača po povzetju pošiljke poštnemu uslužbencu oziroma dostavljalcu.

Za prevzem in plačilo po povzetju je potrebno doplačilo v višini 1,22 evra.

Za dostavo blaga skrbi Pošta Slovenije ali podjetje DPD d.o.o., ponavadi že naslednji delovni dan, vendar najkasneje v 10 dneh od odpreme.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk sta Pošta Slovenije in DPD d.o.o., vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito.

 

5. Pravica do odstopa od nakupa - vračilo blaga

 

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga  podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev skladno s 43.č členom ZVPot. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

 O nameravanem vračilu nas prosimo pisno obvestite in sicer na kontaktni e-mail levcek@lacaraplus.si.

Potrošnik mora blago vrniti v 30 dneh od sporočenega namena o odstopu od pogodbe. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Za lažje razumevanje pravic o vračilu izdelkov, navajamo pojasnilo tržnega inšpektorata (vir: Informacije - Glasilo Trgovinske zbornice Slovenije, 20. januar 2012, številka 3):

Pri pravici do odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo, je treba vedeti, da gre za odstop od pogodbe, ne da bi bilo s stvarjo samo karkoli narobe, pač pa gre ta pravica potrošniku že zaradi same narave pogodbe – sklenitev pogodbe na daljavo. Pri pravici do odstopa od pogodbe namreč ne gre za to, da potrošnik ne bi vedel, kaj kupuje (načeloma potrošnik tudi pri ostalih stvareh ve, kaj naroča), temveč zgolj za to, da o svoji odločitvi v zakonsko predvidenem roku premisli in v primeru, da je bila ta odločitev prenagljena, spremeni svojo odločitev in odstopi od pogodbe.

Prav tako je treba vedeti, da sklenitev pogodbe na daljavo potrošniku ne daje več pravic, kot sicer sklenitev pogodbe na klasičen način (to je z obiskom v prodajalni). Tako potrošnik ne more in ne sme prejetega blaga neovirano uporabljati ves čas do odstopa od pogodbe, saj tukaj ne gre za nakup na preizkušnjo, kjer bi bil preizkus blaga pogoj za ohranitev pogodbe v veljavi. Potrošnik tako sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno »preizkušanje«, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Pravica do odstopa od pogodbe ne daje potrošniku nobene pravice več, pač pa samo možnost, da tudi po tem, ko že prejme blago, ponovno premisli svojo odločitev o nakupu in v primeru, da je bila ta odločitev prenagljena, spremeni svojo odločitev in odstopi od pogodbe, ne daje pa mu pravice uporabe blaga.

Spletna trgovina Prilevcku.si si pridržuje pravico, da vračilo poškodovanega ali uporabljenega izdelka, ki ob vračilu ne vsebuje vseh pripadajočih elementov (škatla, račun, originalno zapakiran, neuporabljen itd) zavrne na stroške pošiljatelja. Zato vas prosimo, da z izdelkom ravnate gospodarno in pazljivo, saj bomo le tako lahko nemoteno izdelek zamenjali ali Vam vrnili denar.

Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun, katerega številko priložite k izdelku in reklamacijskem zapisniku, ki ga vračate oziroma pošljite po e-mailu na levcek@lacaraplus.si.

PREJELI STE POŠKODOVANO BLAGO, KAJ STORITI?
1. V primeru vidne poškodbe embalaže, ali blaga mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžen sprejeti in lahko pošiljko zavrne.

 

6. Garancija izdelkov

 

Garancija izdelkov velja za izdelke, za katere velja garancija in imajo priložen garancijski list ter so kupljeni na podlagi priloženega računa, kot datum prodaje pa velja datum na računu. Garancijo se uveljavlja z računom ali kopijo in potrjenim garancijskim listom. Garancija za vse izdelke je najmanj 12 mesecev. Za izdelke, ki imajo daljšo garancijsko dobo, je le-ta posebej označena. Garancija ne velja za potrošni material!

Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki bi nastale v garancijskem roku bodo odpravljene brezplačno.

GARANCIJA PRENEHA VELJATI:

 • okvarah nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile (napetostni sunek, strela....)
 • če je v izdelek posegala nepooblaščena oseba ali če je ugotovljeno, da je kdo posegal v izdelek brez našega pisnega dovoljenja
 • pri spremembah na izdelku
 • pri nestrokovnem dodajanju konstrukcijskih sklopov, samovoljnem ožičenju elementov kot so stikala, potenciometri, vtiči itd.
 • pri uporabi drugih elementov, ki originalno ne spadajo k izdelku
 • pri priklopu na napačno napetost ali vrsto toka
 • pri napačnem upravljanju ali poškodbah zaradi malomarnega ravnanja

 

7. Dostava

 

Blago, naročeno na spletni strani vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času. Naročila, ki jih prejmemo ob delavnikih do 11. ure, bomo na navedeni naslov poslali še isti dan (v kolikor je izdelek pri nas na zalogi).

Če naročenega blaga slučajno ni na zalogi, vam bomo to takoj sporočili. Dostava poteka samo na področju Slovenije.

Za dostavo blaga skrbi podjetje DPD d.o.o, v izjemnih primerih Pošta Slovenije, ponavadi že naslednji delovni dan, vendar najkasneje v 10 dneh od odpreme blaga. Dostavni uslužbenec vas bo po vsej verjetnosti s pošiljko iskal doma v dopoldanskem času, v primeru, da vas ne bo doma, boste pošiljko lahko prevzeli na najbližji pošti. 

Pridržujemo si pravico do spremembe pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk.

 

8. Varnost

 

Od vas prejete podatke uporabljamo za potrebe izpolnitev vašega naročila. Vaše podatke posredujemo naprej na podjetja, ki skrbijo za dostavo naročenih artiklov, če je to potrebno (ime, naslov, št telefona za dogovarjanje o rokih dostave). Za potrebe plačila posredujemo vaše podatke banki. Podatkov ne posredujemo nikomur drugemu. Po opravljeni dostavi in po prejetju plačila, je dostop do vaših podatkov zaprt. 

 

9. Varovanje osebnih podatkov

 

Kot ponudnik se zavezujemo k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Vaše osebne podatke bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. To pa vključuje posredovanje ključnih podatkov (ime, priimek, naslov, tel. številka) dostavni službi, ki bo te podatke uporabila izključno v namen dostave pošiljke uporabniku.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Vaši osebni podatki bodo zakodirani preneseni preko interneta. Naše spletne strani in druge sisteme imamo zaščitene s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi proti izgubi, uničenju, dostopu, spreminjanju in širjenju vaših podatkov s strani nepooblaščenih oseb.

Kljub redni kontroli vaših podatkov ni mogoče popolnoma zaščititi.

 

10. Varstvo otrok

 

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Kot ponudnik ne smemo sprejemati naročil od nekoga, za katerega vemo ali sumimo, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov prav tako ne smemo sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako tretji osebi ne smemo izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Kot ponudnik prav tako ne smemo ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

 

11. Odveza odgovornosti

 

Kot ponudnik se po svojih najboljših močeh trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naših straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bomo kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla

 

12. Pravica do obveščanja

 

• informacija: imate pravico do neplačljivih informacij o vaših podatkih in tudi, če je potrebno, do zaprtja in izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: levcek@lacaraplus.si  ali nam pošljite zahtevek po pošti.
• obvestila: po prijavi na obvestila bosta vaše ime in vaš elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v reklamne namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na obvestila se ob naročilu prijavite s privoljenjem, lahko pa se kadarkoli odjavite na levcek@lacaraplus.si

• preklic privoljenj: dovoljenje za obveščanje ste v toku naročanja izrecno in zavestno dovolili. Želimo vas opozoriti, da se bo podjetje Lacara Plus d.o.o. po svojih najboljših močeh trudilo zagotoviti verodostojne in posodobljene podatke o izdelkih, ki jih trži na spletni strani.

Klub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako, da ponudnik ne uspe popraviti vseh podatkov. V takem primeru bo kupec naknadno obveščen o spremembah in bo imel možnost preklica naročila z vračilom morebitne nakazane kupnine ali zamenjave naročenega izdelka.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne odražajo nujno in v celoti lastnosti izdelka, zato služijo zgolj kot informativni prikaz!

 

13. Oglasna elektronska sporočila

 

Ponudnik bo uporabnikom pošiljal oglasna elektronska sporočila le, če uporabnik v to privoli.  Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
• pošiljatelj bo jasno razviden,
• različne akcije, promocije, nagradne igre in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
• na obvestila se ob naročilu avtomatsko prijavite, lahko pa se kadarkoli odjavite na levcek@lacaraplus.si

• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno upošteval.

 Oglasni material bo poslan v imenu podjetja Lacara Plus do.o.o z namenom neposrednega trženja. V skladu s 73. členom ZVOP-1 lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način uporabnik zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja.

 Zaradi specifičnosti poslovnega procesa in tehničnih omejitev je mogoče, da boste v 15 dneh od datuma vaše odjave še prejeli elektronsko sporočilo z oglaševalskimi ponudbami in ostalimi vsebinami s strani podjetja Lacara Plus d.o.o. (v primeru, da je bila e-pošta že poslana oz. v fazi pošiljanja). Vnaprej se vam opravičujemo in vas prosimo za razumevanje.

 

14.  Piškotki

 

Ponudnik  Lacara Plus d.o.o. na svojih spletnih straneh uporablja spletne piškotke.

 • Piškotki so tekstovne datoteke, ki se ob obisku in uporabi spletnega mesta shranijo na uporabnikovo napravo, s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko ponudnik dostopa do podatkov na uporabnikovi napravi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.
 • Lacara Plus d.o.o. s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše ter uporabniku bolj prijazno in osebno prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov, beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje.
 • Piškotki opravljajo številne funkcije – omogočajo sledenje obiska spletnih strani, omogočajo različne kampanje in popuste, preko piškotkov pa se shranjujejo tudi informacije o tem, ali ste naročnik na naše spletne novice,  ali ste upravičeni do določenih popustov ali ugodnosti.
 • Piškotki oziroma podatki, zbrani z njihovo pomočjo, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu zakonodaje o varstvu osebnih podatkov, saj z njimi ni mogoče ugotoviti, za katero konkretno osebo gre.
 • Ker si nenehno prizadevamo, da bi vam zagotovili najboljšo možno uporabniško izkušnjo, naše spletne strani delujejo optimalno le, če so piškotki omogočeni. Tako vas lahko prepoznamo ob ponovnem obisku naše strani, obenem pa nam piškotki omogočajo odkrivanje in odpravljanje napak, zato je vaš ogled hitrejši in še bolj oseben. Dodatni podatki se shranijo le, če se s tem strinjate, na primer z vnosom podatkov pri naročilu izdelka ali včlanitvi/registraciji.

Odločitev, ali boste spletnim stranem dovolili uporabo piškotkov ali ne, je povsem v vaših rokah, pri tem pa velja opozoriti, da stran optimalno deluje le, če so piškotki v vašem brskalniku oz. na naših spletnih straneh omogočeni.

 

15.  Multimedijska vsebina

 

Na spletni trgovini www.prilevcku.si so navedeni glavni podatki o izdelkih in za boljšo predstavljivost tudi fotografije in videoposnetke izdelkov (slike in videi so simbolični). Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije in video prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelkov.

 

16. Pravno obvestilo

 

Spletna trgovina Prilevcku.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke: Lacara, Trgovina Pri levčku ter celotna pripadajoča grafična podoba vključno z logotipi, so v lasti podjetka Lacara Plus d.o.o.

 

17.  Pritožbe in spori

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe oddajte pisno po elektronski pošti na naslov: levcek@lacaraplus.si . Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

18.  Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. LACARA PLUS d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Obilo prijetnih in ugodnih nakupov.

 

Identiteta podjetja in kontaktni podatki

 • Ponudnik in njegov naslov: LACARA PLUS zastopstvo in trgovina d.o.o., Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana
 • Elektronski naslovlevcek@lacaraplus.si (uporabniki naj pošljejo e-sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave)
 • Telefon: 01 544 65 67
 • Matična številka:  6511279000
 • Identifikacijska številka za DDV: SI 76962601
 • TRR: IBAN SI56 0316 1100 0042 085 (SKB d.d.)

Zakaj je dobro kupovati PRI LEVČKU

Kontakt

PRI LEVČKU" trgovina BTC
01 585 16 19

"PRI LEVČKU" veleprodaja
prodaja@lacaraplus.si

"PRI LEVČKU" spletna trgovina
01 544 65 67
levcek@lacaraplus.si

Izdelava spletne trgovine Degriz
© 2014 - 2017 PriLevcku.si. Vse pravice pridržane.